12 Ocak 2018 Cuma

Kanada Lise Eğitim Sisteminin Dünyadaki Başarısının Sırrı

Dünyanın dört bir yanında saygı duyulan Kanada'nın devlet eğitim sistemi birçok uluslararası öğrenciyi okullarına çekmektedir. Study Travel Magazine’den Jane Vernon Smith bu başarının sırlarını keşfediyor.

"Kanada'daki devlet okul sistemi dünyadaki en iyi eğitim sistemlerinden biridir - ister kamu ister özel liseler olsun" diyor Chilliwack Okul Bölgesi yetkililerinden Glen Tiechko. "Ebeveynler ve yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları, çocuklarını Kanada'ya göndermenin son derece istenen bir seçenek olduğuna emin olabilirler" diye devam ediyor. Abbotsford Okul Bölgesi'nden Dave Ryder ise "Genel tutarlılık ve eğitim kalitesi burada övgüye değer" diye ekliyor. "Okullarımız, yalnızca üniversiteye devam edecek öğrencilere değil, tüm öğrencilere mükemmel seçenekler sunacak donanıma sahiptir." Ryder Kanada eğitim sisteminin liselerinde eğitim gören öğrencilere animasyon, havacılık ve 3D tasarım gibi diğer ülkelerde bulunmayan çok çeşitli dersler de sunmakta olduğunu belirtiyor.

Akademik hükmünün yanı sıra, Sunshine Coast Okulu Bölgesi'ndeki ortaokullar (www.sd46.bc.ca) ayrıca çeşitli kulüp ve etkinlikler de sunmaktadır. "Öğrencileri spor takımlarımızda oynamaya davet ediyoruz." Vatandaş Paul Bishop'a göre voleybol, ragbi, basketbol, ​​nihai frizbi ve dağ bisikleti popüler öğrenci seçimleridir "diyen okul programı ayrıca gruplar, sahne sanatları ve video üretimi ile liderlik ve açık hava eğitim derslerini de içeriyor. Örneğin, uluslararası öğrenciler, ihtiyaçlarına göre çeşitli hizmetlerden yararlanabilirler Abbotsford'un okullarında, uluslararası öğrenciler, havaalanı transferlerini, evde kalma hizmetlerini, İngilizce dil desteğini ve dokuz uluslararası asistandan birinin hizmetlerini, Bu öğrencilerin özel görevleri, bu öğrencilere bakmaktır.

Benzer şekilde, Burnaby Okul Bölgesi www.studyinburnaby.ca, okulundaki uluslararası öğrencilerin refah ve ilerlemelerini izlemek için tam zamanlı olarak çalıştığı her okulda uluslararası öğrenci asistanlığı yapıyor Sally Stacey. "Burnaby IE ayrıca Burnaby öğrencileri için çok sübvansiyonlu IELTS ve SAT hazırlık atölyeleri sunuyor." Buna ek olarak, her yıl dokuz adet isteğe bağlı gezi programı sunuyor ve onlar için özel olarak düzenlenen bir ikinci enformasyon fuarını organize ediyor.

İyi İngilizce becerilerine dikkat çeken Glen Chilliwack'in altını çiziyor. "Öğrenciler bize geldiğinde, İngilizce konuşulan bir çevreye giriyorlar. Çünkü diğer öğrencilerin yüzde 98'i ana dili İngilizce konuşanlardan, ailelerimizin ise yüzde yüzü iyi eğitim gören ve yaşayanlardan oluşuyor. Öğrencilerimize İngilizce dil becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktan çok memnunuz, uluslararası öğrencileri mezun ettikten sonra dünyanın dört bir yanındaki büyük üniversitelere gidiyorlar "dedi.

Sunshine Coast okulları da uluslararası öğrencileri çeşitli şekillerde desteklemektedir. "Öğrencilerimiz için iyi bir organizasyonla başlayacağız" diyen Paul, "Öğrencileri Vancouver'a gezdiriyoruz, Sunshine Coast’u bisiklet, kano ve kayak gezileri ile keşfediyoruz ve onları yerel kültür faaliyetlerine dahil ediyoruz" dedi. Ayrı giden öğrencilere veda etmek ve gelen öğrencileri ağırlamak için her dönem sonunda akşam kutlamaları yapılmaktadır. "

Kalmak için harika bir yer. Hem Abbotsford hem de Chilliwack ilçelerinin kendi aile yanında koordinatörleri vardır. Abbotsford'da bu rol, hem öğrencileri hem de aileleri ihtiyaç duyan yerlerde destekleyen uluslararası asistanlarla çalışmanın yanı sıra aileleri işe almak, eğitmek ve izlemekle ilgilidir. Chilliwack'de, "Homestay'ı programın okuluna göre değerlendiriyoruz," diyor Glen. "Öğrencilerimizin her biri için en uygun aile yanı aile bulabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu, aileye farklı aile üyeliklerine sahip çok çeşitli aileye sahip olduğumuz anlamına geliyor.

Burnaby School District, British Columbia'nın en uzun süredir aile yanında kalma servis sağlayıcılarından Langara Homestay'ı kullanıyor ve burada kendi özel aile yanında koordinatörü var Sally. Sunshine Coast, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte gelmek için ideal bir yerdir. Aileler dikkatli bir şekilde taranarak düzenli ev ziyaretleri yapıyor ve tüm öğrencilerin İngilizce konuşulan bir ortamda olmalarına özen gösteriliyor. 

Uluslararası Bakış
Birçoğu, uluslararası istihdamda aktif olarak yer alan Kanada kamu sektörü orta öğretim okullarının bir özelliğidir ve bu konuda onlara yardım etmek için acentelere güvenirler. Örneğin, Burnaby'de, uluslararası işe alımın yüzde 95'inden fazlası temsilciler aracılığıyla sağlanmaktadır. Abbotsford Bölgesi'ndeki Dave Ryder, 418 tam zamanlı öğrencinin 2016 yılında yedi orta öğretim okuluna üye olduğunu ilçenin 2017 yılında bu sayıyı aştığını söyledi.

Sözcüsü Glen Tiechko, Chilliwack Bölgesi'nin "biraz butik bir program" olduğu konusunda gururlu olduğunu söyledi. "Şu anki okul yılımız için 140 uluslararası öğrencimiz var, uluslararası öğrenci sayısını, toplam öğrenci nüfusumuzun yaklaşık yüzde 1'inde tutuyoruz." Benzer şekilde, Sunshine Coast District'te, "Her sene 10 ila 15 öğrenci görüyoruz ve ülkeleri çeşitlendirerek programımızı arttırmak istiyoruz"

"Son yedi yılda Kanada'da kamu sektöründeki orta öğretim okullarıyla çalıştım ve yılda yaklaşık 100 öğrenci gönderiyorum, öğrencilerimiz için kaliteli bir eğitim sistemi olan samimi, güvenli bir yer olarak görüyoruz. Kendi benzersiz teklifleri ve konumu için seçildiği Kanada’da her öğrenci profili için geniş bir seçenek yelpazesi var. Herkes için özel bir şeyler var. "

Study Travel Magazine, Ocak Sayısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...