16 Mart 2018 Cuma

İsviçre'de Yatılı Liseler Araştırması


İsviçre yatılı okulları yurtdışı lise eğitim dünyasında özel bir üne sahiptir ve ebeveynler tarafından yüksek kaliteli yurtdışı eğitim olanaklarının yanı sıra güvenli bir çevre olarak kabul edilmektedir.
İsviçre, mükemmel okullara sahip olmanın, uzun süredir devam eden bir geçmişin neden olduğunu açıklıyor, Ecole d'Humanité'de Kabul Komisyonu Başkanı Vinhateiro. Ebeveynler genel olarak ülkenin ve özellikle de dağların daha fazla güvenlik ve güvenlik seviyesi sunduğunu düşünüyorlar. ve çarpıcı doğal ortam, sağlıklı bir öğrenme ortamı ve yürüyüş, kayak, tırmanma ve diğer açık hava etkinlikleri için olağanüstü fırsatlar sunuyor.”

 Avrupa'nın merkezinde yer alan İsviçreli yatılı okulların birçok avantajı vardır ve geleneksel olarak çevredeki Avrupa ülkelerinden gelen öğrenciler ve on yıllar boyunca deniz aşırı eğitim için gelen öğrenciler ile popüler olmuştur. Okullar kendileri, okul kültürlerinin önemli bir parçası olarak farklı bir öğrenci tabanını karşılarlar. Montreux'daki Institut Monte Rosa'dan Caroline Gademann, “İsviçre okullarının popülerliği, yüksek kaliteli eğitim ve titiz akademik standartlardan çok dilli bir atmosfere ve Avrupa'nın kalbinde coğrafi avantajdan çok faklı faktörler tarafından yönlendiriliyor.  İsviçre’ye en çok öğrenci gönderen ülkeler: Cezayir, Arjantin, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Çin, Endonezya, Japonya, Rusya, Ukrayna, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Venezuela."

Çok kültürlü bir öğrenci kitlesinin yanı sıra, İsviçre yatılı okulları da genellikle Fransızca, Almanca, İngilizce ve İtalyanca'nın herhangi bir kombinasyonda akademik eğitim verebilmektedir. Pek çok okulun diğer Avrupa ülkelerine yakınlığı da kültürel ve dilsel karıştırmaya katkıda bulunur. Zuoz'da Lyceum Alpinum'da Kabul ve Pazarlama Sorumlusu Katrin Ammann, “Gerçekten uluslararasıyız, öğrencilerimiz yüzde 15 İsviçre ve yüzde 85 yabancı. Bizim 32 milletten öğrencilerimiz var." Diyor.
Lycee Rodolphe Topffer, Cenevre'de bulunan bir Fransız okuludur. Okul müdürü Joseph Gabioud, Fransızca bilmeden gelen öğrencilerin, Fransızca’ya daldıklarında çok hızlı bir şekilde dil öğrendiklerini söylüyor. “Onlar, Fransızca eğitim sistemiyle Fransız dünyasında tüm dünyadaki üniversitelerin kapılarını açan Fransız eğitim sistemine entegre olmalarını sağlayan bir yabancı dil dersi olarak daha fazla fayda sağlıyorlar” diyor.

İsviçre'deki birçok yatılı okul, sınıfta standart olarak kabul edilen yüksek akademik standartları vurgulamaktadır. Caroline, “Başlangıçtan bu yana, modern öğretim yöntemlerini kullanırken geleneksel bir eğitim yaklaşımı sunduk” diyor. "Akademik program esnek ve her öğrencinin ihtiyaçları etrafında inşa edilmiş, onların başarısını ve potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilmelerini sağlamakta. Dersler, iki ila 12 öğrenci arasındaki küçük sınıflarda, iyi nitelikli ve özenle seçilmiş öğretmenler tarafından öğretiliyor."

Ecole d'Humanité'de de, çeşitli spor ve sanat dallarında öğretim ile birlikte yüksek kaliteli bir akademik program sağlamaya ağırlık veriliyor. "Çok küçük bir okuluz - 120 öğrenciyiz - ilerici öğretim yöntemleri, çok küçük sınıflar ve sabahları titiz bir akademisyeni dengeleme pratiği, sanat, atletizm, Alp sporları ve pratik çalışmalar ile birlikte eğitim veriyoruz.”

Sunulan farklı programların geniş yelpazesi, İsviçre yatılı okullarını, diğer ikincil eğitim kurumlarından ayıran belki de en önemli özelliktir. Haziran’da öğrenciler için sunulan faaliyetler listelenir. "Geleneksel akademik tekliflerin ötesinde, okul ve öğrencilerin bazıları tarafından tasarlanan ve öğretilen 60'tan fazla seçmeli ders sunuyor. Keçi-sağım ve peynir yapımından bilgisayar programcılığına ve demirciliğe kadar bir çok seçmeli ders bulunuyor." Diyor, "Ecole, Adventures in Safety tarafından akredite olan İsviçre'deki tek okul ve tırmanma, kayak ve dağ bisikleti ile açık hava programımız, muazzam bir çekim noktası."

İsviçre'deki birçok kayak merkezi ile, kayak ve diğer dağ sporları okuldaki her çocuk için müfredatın popüler bir parçasıdır. Katrin, "Biz, İtalya ve Avusturya sınırlarından bir saatten daha az bir zamanda, St Moritz'in meşhur dağ tatil beldesiyle birlikte, güvenli, sağlıklı ve doğal çevremiz, öğrencilerin dikkati ve farklı bir ortama sahip olmalarını sağlıyor." Dedi. Dünya standartlarındaki tesisler, İsviçre'deki birçok yatılı okulda da normdur ve bazılarının gelecekte bu standartların sağlanmasına yönelik iddialı planları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...