19 Nisan 2018 Perşembe

İngiltere Güney Sahili


İngiltere'nin güneybatısına yapılacak bir gezinin, Cornwall'ın inanılmaz sahil şeridinden sağlam Devonshire kırlarına , binlerce yıl öncesine dayanan destansı geçmişiyle kasabaları ve şehirleri boyunca muhteşem manzaralar içermektedir.

Çarpıcı ve engebeli bir sahil şeridi, tarihi mekanları ve canlı öğrenci kültürüyle, İngiltere'nin güneybatısının uluslararası öğrenciler için neden bu kadar popüler olduğunu görmek kolaydır. Bournemouth'da bulunan ETC International College'dan David Jones  “Temiz, yeşil ve uygun fiyatlarda çok fazla programımız var” diyor.

Güneybatı bölgesi, çok kültürlü büyük bir şehirde eğitim görmenin aksine, daha tipik bir 'İngilizce deneyimi' isteyen öğrenciler için idealdir. Plymouth'daki İngilizce Meridian Okulu'nda Neil Pick, “geleneksel İngiliz yaşamı, kültürü ve değerleri” olarak tanımlamaktadır.  İngiltere’nin güneybatı bölgesinin manzara, sörf, gece hayatı, müzeler ve vahşi yaşam biçiminde sunacağı çok şey olduğunu belirtmektedir. Bir öğrencinin zamanlarını nasıl doldurmak istediğine bağlı olarak, Plymouth'da öğrencilerin bahçeleri ve Ulusal Deniz Akvaryumu'nu ziyaret etmeleri ve yerel müzisyenleri keşfetmeleri gerektiğini söylüyor.

Ilfracombe sahil kasabasının bulunduğu yarımadanın diğer tarafında, Country Cousins'den Maribel Cabrera, Kuzey Doğal Egzotik Doğa Alanları'nın keşfedilmeye değer olduğunu vurgulamaktadır. Manzara, kıyı kayalıklarından, muhteşem şelalelere ve kayalık koylara, kumullara ve kumsallara, ormanlık arazilere ve korunaklı köylerle vadilere kadar uzanmaktadır. Ilfracombe, yürüyüş için mükemmel olan Exmoor Ulusal Parkı'na ve Tripadvisor'ya göre 2016 yılında İngiltere'nin bir numaralı plajı olarak gösterilen Woolacombe Plajı'na da yakındır.

Exeter'deki Global English Center'da yer alan Anton Borgen-Davis, hiç bitmeyen göz alıcı kırsal alanlarıyla öğrencilerine Dartmoor Ulusal Parkı'nı, 368 kilometre uzunluğundaki sarp tepeleri ve düzensiz kayalıkları görmelerini önermektedir. Exeter'de Gotik mimariye ve astronomik bir saate sahip olan 900 yıllık eski katedrali ziyaret etmeyi öneriyor.

Best in Bath’den Mark Appleton şöyle diyor: “İngiltere’nin güneybatı böglesinde ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz.  Kültürel ve tarihi şehirler, ve gizemli ve efsanevi alanlar bulunuyor. Ayrıca bölgede bulunan eski bir anıt ve UNESCO Dünya Mirası olan Stonehenge'in M.Ö. 3000 ve 2000 yılları arasında inşa edildiği sanılmaktadır.”

Güney kıyısında yeralan Bournemouth, Londra dışında İngiltere'deki denizaşırı öğrenciler için en popüler yerlerden biri. Çok sayıda eğitim kurumu barındıran bu öğrenci şehri, Bournemouth İskelesi de dahil olmak üzere birçok mağaza, bar ve cazibe merkezi ile genç kitleye hitap etmektedir. Öğrenciler bir kova alıp kürek çekip Bournemouth Sahiline bile gidebilir. Anglo-Continental'den Emily Shaw-Leam “Bu sahil Mavi Bayrak statüsüne sahip ve Avrupa'nın en iyi plajlarından biri” diyor. İskelede öğrenciler biraz şeker kamışı alabilir ve iskeleden kıyıya uzanan tellerde kayabilirler. Bundan sonra, Southbourne School of English adresindeki Joshua Garner, hava karardıktan sonra şehrin gezilebileceğini söylüyor. “Gece hayatı, en iyi restoranlar, kafeler, kulüpler, barlar, sinemalar ve daha fazlasıyla Bournemouth sizi bekliyor.” diyor. 

Seyahat
Gulf English’den Andy Buckland, İngiltere'nin güneybatısına yurtdışından gelen öğrencilerin “iyi gelişmiş kasabalarda veya şehirlerde bulunmanın yanı sıra sahile çok kolay erişebilme zevkinden keyif aldıklarını" söylüyor. Bölgenin etrafında seyahat etmek, birçok otobüs ve büyük bağlantı noktalarını birbirine bağlayan trenlerle oldukça kolaydır. Öğrenciler bölgeyi araba ile de gezebiliyorlar, Bournemouth'daki Cavendish School’dan Nathan Santangelo-Barber. “Zamanınızı önceden planladığınızdan emin olun ve çevredeki bölgeleri ziyaret edin” diyor.

İngiltere'nin güneybatısında görülmesi gereken 5 yer
1. Jurassic Sahili
Bournemouth'taki BEET Language Center ve ITTC’den Sarah Tew “Şehrin girişinde mükemmel Jurassic Sahili'ne sahip olduğumuz için inanılmaz derecede şanslıyız" diyor. "Gerçekten nefes kesen bir Dünya Mirası. 180 milyon yıllık jeolojik geçmişe sahip 96 mil uzunluğunda bir uçurum, doğal kireçtaşı kemeri Durdle Kapısı gibi etkileyici yer şekilleri içeriyor. Jeolojik tarihin yarattığı bu inanılmaz kesiti güneşli bir günde denizden tekneyle görmek nefes kesicidir.” diyor.

2. Festival ateşi
Bolca yerel kültür ile İngiltere’nin güneybatı bölgesinin bir festival aşığı olduğu düşünülebilir. “Bristol'de çok sayıda festival var, sevgiden günü özel kutlamaları, Liman Festivali, Balon Fiesta, ünlü St. Paul Karnavalı gibi” diyor ELC Bristol'den Kate Jackson. Country Cousins’den Maribel, öğrencilere Birdman Festivali'ni “hayırseverlerden para toplamak için düzenlenen ve yarışmacıların kendi tasarladıkları kostümle iskeleden en uzağa uçmaya çalıştığı festival çok eğlenceli bir etkinlik” şeklinde anlatıyor. Bu arada, BEET ve ITTC'de Sarah, Bournemouth Air Festival için "dört gün boyunca ücretsiz balon gezileri, canlı müzik, havai fişek gösterileri ve daha fazlası için orada bulunmalısınız" diyor.

3. Roma Hamamları
Bath’i ziyaret ederek Roma dokusunun şehirde nasıl yaşatıldığını gözlemleyebilirsiniz. Rehberli turlar mevcuttur ve Hamamları kullanmak mümkün olmamakla birlikte kapsamlı olarak keşfedilebilir ve tesis müzesi, eser ve heykellerle Roma yaşamına daha yakın bir bakış atabilirsiniz.

4. Cornwall
İngiltere'nin güneybatı ucundaki, Cornwall'ı ziyaret etmeye değer kılan birçok neden var. Liman kentlerinin taş döşeli sokaklarından dramatik tepenin kale kalıntılarına kadar uzanan şerit bunlardan biri. İngilizce Meridian School’dan Neil, "istiridye, tarih, müzeler, yaban hayatı, sörf, plajlar, limanlar, gece hayatı ve Newquay Hayvanat Bahçesi" görülmesi gereken yerleri sıralıyor. Diğer popüler mekanlar arasında, iç mekan yağmur ormanı Eden Project ve Kral Arthur ile ilişkilendirilen Tintagel Kalesi sayılabilir.

5. Aktif olun
Öğrenciler, sörf ve bodyboarding için mükemmel kıyı koşulları ve diğer açık hava aktiviteleri için kırsal alanlar arasında seçim yapmak konusunda kendilerini kararsız hissedecekler. Sarah, Bournemouth yakınlarındaki Yeni Orman Ulusal Parkı'nın “zengin vahşi yaşamı, güzel manzarası, sakin yürüyüşler ve uzun ve sarmalı bisiklet yolları ile ünlü” olduğunu belirtiyor. Rüzgar ve uçurtma sörfü için, Cavendish'teki Nathan, Poole Limanı'nın yıllık Windfest'e ev sahipliği yaptığını söylüyor.

Yemek için bir şeyler...
"Bölgede mutfak çeşitliliği oldukça yüksektir. Muhteşem balık restoranı Smithson en Fish & Chip Shop, All India gibi Helal dostu take-away usülü çalışan mekanlar, şık hamburger Ludo Lounge ve Deli Rocks adlı muhteşem İtalyan şarküteri ve espresso barını öneriyoruz! ” Joshua Garner, Southbourne English School

"On the Pier Aruba plaj manzarasıyla beraber iyi yemek ve kokteyller sunmaktadır. Boscombe Bournemouth Plajı ve City Reef'teki West Beach deniz ürünleri ve yöresel Dorset spesiyaliteleri ile sahil yemekleri sunmakta." Emily Shaw-Leam, Anglo-Continental

"Güney Batı Yiyecek ve İçecek Exeter Festivali her zaman harikadır, ancak yılın diğer zamanlarında balıkçı köylerinde, dağlarda ya da kanallarda güzel yerlerde bulunan çok sayıda geleneksel bar bulunmaktadır." Anton Borgen-Davis, Global Language Center

"Ilfracombe'daki Roly's Fudge'in amiral gemisi durumundaki geleneksel Devonshire şekerlemelerini deneyin, bulabileceğiniz en iyi lezzetleri sunuyorlar." Maribel Cabrera, Country Cousins

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...