20 Nisan 2018 Cuma

Kanada Liselerine Yapılan Yatırımlar


Kanada liseleri, öğrenciler için en kaliteli ve en gelişmiş kaynakları yaratmak için tesislerini sürekli olarak güncelliyor.

Kanadalı liseler, akademik ve ders dışı tesislerine ve konaklama yerlerine yoğun olarak yatırım yaparak yatırımlarını artırıyorlar. Ancak bu, uluslararası öğrenciler ve aileleri üzerinde gerçekten bir etki yaratıyor mu? Cobourg, ON, Toplum Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nden Michelle White, bunun etkili olduğuna inanıyor. “Rahat, çekici, kapsayıcı ve modern olanakların, öğrenme deneyimini öğrencilerimiz için daha hoş ve keyifli hale getirdiğine inanıyoruz” diyor.

“Genel olarak, tesislerin geliştirilmesine karar verme sürecinde öğrencilerin ve velilerin de görüşlerinin eşit değerlere sahip olduğunu giderek daha fazla görüyoruz.” diye açıklıyor. Yeni Brookes Westshore kampüsünde, öğrencilerin lazer kesiciler ve 3D yazıcılar dahil gelişmiş üretim teknolojilerini öğrenebilecekleri ve kullanabilecekleri son teknoloji bir “Makerspace” yaratmak için Eylül 2018'de tamamlanması planlanan çalışmalar sürüyor. Courtney, "6-12 arası sınıflardaki öğrenciler, tasarım alanına erişebilecek ve mobilya, üst düzey ürünler, mücevher, robot, oyuncak ve daha fazlasının üretiminde yaratıcılıklarını artıracak" diyor.

Regina, SK'deki Luther Kolej Lisesi, öğrenci etkinlikleri için ortak bir alan olan bir spor salonu ve fitness merkezi (yeni atletik tesisler ve modern ekipmanlarla) içeren 17,3 milyon dolar yatırım yaptı. Yeni sınıflar ve yepyeni bir sahne sanatları sahnesi. Okuldan Alison Karamati, okul müfredatının dışındaki faaliyetlerin giderek daha önemli hale gelmesi nedeniyle okulların müfredat dışı tesislere yatırım yapmasının çok önemli olduğunu söylüyor. “Akademisyenlerden daha fazla ilgi duyan öğrencileri giderek daha çok görüyoruz ve öğrencilerimizin çıkarlarını desteklemeye çalışıyoruz. Örneğin, futbol programımıza büyük ilgi gösteriyoruz. kampüste açık futbol sahası var.” 

Tesislerine yoğun yatırım yapan bir diğer okul ise Oakville, ON'deki Appleby College 2016 yılında, 3D yazıcılar ve bir matbaa makinesi içeren 1.700 metrekarelik son teknoloji ürünü bir tasarım laboratuarı inşa etti. 80.000 metrekarelik bir atletizm ve "öğrenci hayatı" olan 32 milyon dolar'lık (24.2 milyon ABD $) inşaat ile ‘106 yıllık tarihinde en büyük inşaat projelerinden birine’ yatırım yaparak okulun tesislerini geliştirme çabası devam ediyor. Sonbahar 2018 de açılacak.

“Ders dışı olanaklar, Appleby'de çok çeşitli, yeni bir şeyler deneme fırsatı sunarak, ister atletizm, isterse sanatla ilgili olsun, öğrencinin deneyimini zenginleştiriyor.” diyor Tracey Pearce-Dawson. “Öğrencilere son teknolojiye sahip tesislerde deneyimleyebilecek çok çeşitli ders dışı aktiviteler sunmak, okullar arasında temel bir farklılıklar olarak görünüyor.”

Breslau'da bulunan St. John's-Kilmarnock Okulu, 2016 yılında tamamlanan yeni bir yemek salonu ve kütüphanesiyle modern ve konforlu bir yaşam ortamı sağlayabilmek için yatırımlar yaptı. "Bu, cam duvarlara sahip modern bir tesistir. 36 dönümlük güzel kampüsümüz göl, orman ve atletizm alanlarımıza doğru uzanıyor” diyor Britt Leeking. “Öğrenciler geniş ve yeşil kampüsümüzde cam duvarlara baktıkça okumak ve çalışmak için ilham alabilirler."

Montréal, QC'deki Lower Canada College, yedi dönümlük bir kampüsteki modern tesisleri arasında şunlar yer alıyor: yenilenmiş bir yemek salonu, kapalı arena, iki oditoryum (540 ve 184 kişilik), iki kütüphane, dört yurt, ayrı bir anaokulu binası, bir Öğrenme Zenginleştirme ve Gelişim Merkezi (LEAD), iki oyun alanı ve bir sanat merkezi.

Peki, öğrenciler ve ebeveynleri için güncel olanaklar ne kadar önemlidir? BC'de Burnaby Merkez Ortaokulu’ndan Sally Stacey'e göre, "Asyalı öğrenciler için, ders dışı olanaklar hiç önemli değil. Ebeveynler çocuklarının her zaman çalışmasında ısrar ediyorlar ve ders dışı değer görmüyorlar Diğer pazarlar için, özellikle Avrupalı ​​ebeveynler ve öğrenciler için ders dışı deneyimler çok önemlidir.

Değer Kazandırmak
En son teknolojiye sahip tesisler kuşkusuz önemli olsa da, 2015 yılında Toronto'da bulunan Braemar College’den Blair McDonald, kampüsün alanını %60'tan fazla artırdı ve yeni yatırımlar yaptı. Fen ve bilgisayar laboratuarları - okulun atmosferinin en önemli gösteren etken olduğunu savunuyor. Blair, "Öğrencilerimiz gençler, bu yüzden yurtdışında geniş bir aileye ait olmak istiyorlar. Aslında, 1997'te  mezun olan biri ile tanıştım. Mezun olduktan sonra özlediği şey kolej atmosferiydi. 1997'de Braemar'ın büyüklüğünün ve tesislerin günümüze kıyasla mütevazı olduğunu duymak aydınlatıcıydı.”

Brookes Education Group'taki Courtney Gillan, çoklu kampüslerinin uluslararası öğrencilere daha fazla ders dışı etkinlik deneyimi yaşama şansı sunduğunu söylüyor. "Örneğin, Meksika'dan bir öğrenci Kanada, Amerika ve İngiliz yaşamını deneyimlemekle ilgiliyse, bunu bir yıl içinde yapabilir. Öğrenciler kampüsten kampüse sorunsuz geçiş yapabilirler, İngiltere'deki binicilik, robotik gibi farklı etkinliklere katılırlar. Kore'de ve Kanada'da kayak yapma gibi fırsatlardan faydalanabilirler.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...